Ongelmatilanteita

Windows 7:ssä ratkaistavia tilanteita

  1. Tietokone ei saa muodostettua verkkoyhteyttä, miten korjaat tilanteen?
  2. Tietokoneeseen kytketty tulostin ei toimi, miten selvität missä on vika?
  3. Yhteiskäyttöisen koneen kovalevy on täyttynyt, koska käyttäjät ovat tallentaneet omiin kotihakemistoihinsa paljon suuria tiedostoja. Miten ratkaiset tilanteen ja estät vastaavan tilanteen uudelleen syntymisen?
  4. Web-kioski käytössä olevan tietokoneen halutaan toimivan siten, että käyttäjä kirjataan automaattisesti sisään koneen käynnistyttyä. Miten saat tämän aikaiseksi?
  5. Yleisissä tiloissa olevan tietokoneen halutaan sammuvan itsestään automaattisesti kello 16.15. Miten hoidat sammutuksen automatisoinnin?
  6. a) Toimialueeseen liitetyn (esim. luokan 22) koneelta on hävinnyt kokonaan admin-käyttäjän tunnukset. Miten luot ne uudestaan? b) Entä jos konetta ei ole liitetty toimialueeseen ja koneelle jää yksi tavallinen käyttäjätunnus?
  7. Windows ei suostu käynnistymään lainkaan, mutta koneen kovalevyllä on paljon arvokkaita digikuvia jotka halutaan pelastaa. Miten hoidat kuvamateriaalin pelastamisen?
  8. Yrityskäytössä olevalla kannettavalla tietokoneella säilytetään paljon yritykselle arvokkaita liikesalaisuuden piiriin kuuluvia dokumentteja. Miten varmistat että dokumentit ovat turvassa myös liikematkoilla joilla kannettava tietokone on mukana?
  9. Koneelta on poistettu käyttäjän kotihakemisto, minkä seurauksen käyttäjä saa sisäänkirjautuessaan viestin "you have been logged on with a temporary profile" ja kotihakemisto sijaitsee TEMP-kansiossa. Tällöin kotihakemiston tiedot tuhotaan aina uloskirjautumisen yhteydessä. Miten palautat tilanteen jälleen normaaliksi, eli kotihakemiston pitäisi syntyä Users-hakemistoon?