Suunnitteluharjoitus - Siivousyritys

Suunnittele tietokanta siivousyritykselle. Yrityksellä on useita asiakkaita, jotka sijoittuvat pk- sekä yksityissektorille. Asiakkailla on useampia yhteyshenkilöitä, jotka tilaavat siivouspalveluita.

Asiakkaan tarina
Soitan siivousfirmaan ja pyydän siivouksen tiettyyn kellonaikaan tiettyyn toimitilaamme. Voin valita kertasiivouksen tai tietyin väliajoin toistuvan siivouksen sekä muita haluamiani palveluita. Siivouksen jälkeen seuraavassa laskussa näkyy pyytämäni siivouksen ajankohta sekä toteutunut siivouksen ajankohta, kesto, käytetyt tarvikkeet sekä siivousraportti.

Toimistotyöntekijän tarina
Asiakas soittaa meille ja tilaa siivouksen. Jos kyseessä on uusi asiakas, tehdään hänen kanssaan sopimus ja kirjataan heidän yrityksen tiedot järjestelmään. Kirjattavia tietoja ovat muun muassa yritystiedot sekä yrityksen siivottavat tilat. Tilat kirjataan järjestelmään, jotta voidaan arvioida siivoamiseen tarvittava aika.

Kun asiakkaan tilat ja yritystiedot ovat järjestelmässä, voidaan asiakkaalle myydä siivousta. Asiakas voi tilata kertasiivouksia tai tietyin väliajoin tarjottavia siivouksia. Siivouspalveluita sekä myytäviä tarvikkeita on erilaisia. Tarvikkeita voi olla erimerkiksi käsipyyhepaperit sekä saippuat.

Siivoajan tarina
Järjestelmästä tulee päivittäin raportti siivottavasta kohteista. Siivouksen jälkeen kännykkäsovelluksella merkitään siivouskohteen saapumis- ja poistumisajat sekä käytetyt tarvikkeet. Palkka tulee järjestelmään kirjattujen töiden perusteella.